Blog

Open dag Isabellakazerne Vucht 14-09-2013

11-09-2013 14:07

Zaterdag 14 september 2013 houdt het "Regiment van Heutsz" een grote open dag in de Isabellakazerne in Vucht.

Het bestuur van "Ouwe Stomp" te vinden op website, (www.ouwestomp.nl) heeft grote moeite getracht om zoveel mogelijk ouwe stompen bij elkaar te krijgen.

Hieronder de folder die hiervoor speciaal is gemaakt.

 

  Open kazerne dag Isabella Kazerne te Vught,     
Stichting Ouwestomp een organisatie voor oud dienstplichtigen, beroeps en veteranen, gevestigd op de oud Isabella Kazerne Reutsedijk 7 – 11 52624PC Vught, waaronder het veteranen inloophuis Vught, heeft van de Gemeente Vught een evenementen vergunning ontvangen, om de gehele oud Isabella Kazerne op Zaterdag 14 september 2013 met een Open Kazernedag, terug te bergen in een oud actieve kazerne, door de jaren heen.   
Het evenement wat wordt geopend met een ochtend appel om 09:50 uur en een officiële vlaggen parade  om 10:00 uur met het spelen van het Wilhelmus door een militair muziekkorps b.d.  
 Na een klein welkomstwoord zal door Ouwestomp 2 stuks gereviseerde rijpaarden voor kanonnen + de kanonnen uit 1800 op het complex worden onthuld, en op verzoek  door de geüniformeerde Bossche schutterij uit 1830 worden afgeschoten ( dit indien de vergunning daar in voorziet )   
 Hierna wordt het complex in levende toestand gebracht door: Het regiment Wielrijders Peloton 48 Painf Exercitie peloton Ouwestomp Suriname compagnie  Muziek korps Band of Liberation. Muziekkorps Ouwestomp. Mogelijk andere onderdelen   
 Ook de kinderen worden hier vermaakt met het aankleden in uniform voor een foto sessie door de ouders zelf verzorgd en het bekijken van oude legervoertuigen. Een kleine hindernis baan is tevens aanwezig om de kinderen te laten vermaken   Tevens wordt er exercitie gegeven en wapen onderhoud inzichtelijk gemaakt.  In het thuishonk van Ouwestomp kan de historische collectie worden bekeken zoals een oude soldatenkamer   foeriers ruimte en kleding collectie van o.a. het gecertificeerde uniform van Generaal P. van Uhm, tot aan jan soldaat. 
 Ook enkele buitgemaakte trofeeën als de Duitse / Amerikaanse aanduidingen van de Oost zone en het bord schietterrein van de Schietbaan Vught en al wat meer is tentoongesteld.   Bar uit de manschappen kantine te Hooghalen / poolbiljart uit Irak en veel meer prijken in onze ruimte op de kazerne.   Ook het poortwachtershuisje ingericht uit de 30 jaren van de vorige eeuw,  bij bekenden de puist genaamd wordt deze dag opengesteld.  Hiernaast is ook het enige overgebleven houten barak in Nederland de oud- korporaals kantine te bewonderen en zijn de oude gebouwen uitwendig, onaangeroerd gebleven.  
Het kazerne complex wat ruim 10 jaar afgesloten is geweest voor ons oud-militairen en andere belangstellenden, zal de gehele dag na het passeren van de kazernewacht, vrij toegankelijk zijn.   
Uiteraard zullen er enkele punten bezet worden, voor het verkrijgen van eten en drinken tegen militaire prijzen.   
Het evenement wordt één keer gehouden aangezien het complex  in de toekomst voor andere doeleinden gebruikt gaat worden.   
 Het complex zal om 17:00 uur met het strijken van de vlag worden gesloten.  
Parkeren zo mogelijk op het complex,  op aanwijzing van de parkeerbegeleiders.   
Adres :  Reutsedijk 7 5262PC Vught / oud Den Bosch  
Let op : de oude toegangsweg naar het complex vanuit de Vughterweg Den Bosch, is alleen open voor voetgangers.  
Hier stopt ook de bus vanaf station Den Bosch.  
Met de auto : Nu vanaf het knooppunt Vught  A2 de randweg Den Bosch op gaan. Op de randweg bij de eerste stoplichten ( motel Van der Valk ) links afslaan, rotonde rechtdoor oversteken en postweg volgen. Eerste afslag rechts  en weer eerste afslag rechts is de Reutsedijk.  
Met uw bekende militaire richting borden wordt het laatste deel van de route aangegeven.  
Wij zien u graag op zaterdag 14 september 2013 vanaf 09:00 uur op de Isabella Kazerne  te Vught. 
                   
Onderdelen 1 - 1 van 1

Trefwoorden

De lijst van tags is leeg.